30 felett többen lépünk új kapcsolatba úgy, hogy van egy vagy több gyermekünk. Sokaknak ez komoly akadályt jelent a párkeresésben önmagának, a leendő partnerének és a gyerekeknek egyaránt.
A párkeresés szempontjából sokan úgy hiszik, hogy célszerűbb alapból olyan társat keresni, illetve olyanokkal ismerkedni, akiknek szintén van már gyermekük, mert ők sokkal megértőbbek a gyerekeinkkel és toleránsabbak a helyezettel. Vajon tényleg így van ez?
A randevúzás maga is bonyolultabb, mint gyermektelen nőknek és férfiaknak, hiszen a randevú idejére meg kell oldani a gyerek, vagy gyerekek felügyeletét. Itt megoldás lehet a segítségkérés a nagyszülőktől. Ebben az esetben még az ő véleménynyilvánításukkal is számolnunk kell. jó esetben a nagyszülők támogatják az ötletet, és segítőkészek. Néha viszont előfordulhat, hogy ellenzik az új párkapcsolatra törekvésünket. Néha persze ők az elsődleges szétrombolói az előző párkapcsolatunknak, mert folyamatosan kritizálják a partnerünket, és bennünk is kétségeket ébresztenek ezzel. Ha ez történt, jó, ha beszélünk velük, és megkérjük, hogy a következő választásunkat bízzák ránk, és legyenek elfogadóak. Ha megértőek, biztosan számíthatunk a segítségükre a gyerekfelügyelet terén.

A nagyszülők híján segíthetnek a barátok, vagy a babysitter.
Tehát, nincs okunk aggodalomra! Minden azon múlik, hogy mennyire vágyunk a párkapcsolatra. Kérdés, hogy a vágy és a közös jövőbe vetett hit az erősebb, vagy a jövőtől való félelem. Ne hagyjuk, hogy a félelem tönkretegye a boldogságunkat!
Mikor mutassuk be egymásnak a partnerünket és a gyerekeinket? Mikor ismerjük meg az övéit? Mennyi t várjunk ezzel? Néhány hónapot mindenképpen érdemes. Jó, ha előbb megismerjük egymást, és úgy érezzük, hogy a kapcsolatunk időtálló. Ha ez az érzés megvan, a gyerekekkel sem hibázhatunk nagyot. És ezzel kezdetét is veszi a nagy kaland! A párunk gyermekével kialakított jó kapcsolat és a gyerekek ragaszkodása még inkább összekovácsolhat bennünket.


Hozzászólás


BEJELENTKEZÉS INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×
REGISZTRÁLOK MÉG NEM VAGY TAGUNK?

 
×
ELFEJTETTED A JELSZŐD?
×

Fel